Huismussenblog; Het Huismus habitat op 01 juli 2015

Nijntje wacht op een kriebel :-)

Nijntje is zondag in slaap gebracht.
Net als bij Muis waren Nijntje’s nieren helemaal op.
Nijntje was mijn schatje.
Kwam vaak op mijn hart liggen.
Wilde veel en graag bij me zijn.
Was dol op de zon.
Was dol op gekriebelt worden.
Vooral onder zijn kin en aan zijn oortjes.

Ik mis je Nijntje. Zeg vaak als ik een kamer in kom “Hee Nijntje, hallo jochie” omdat er een schaduw beweegt en ik dan automatisch denk dat jij dat bent.. Zoals nog niet zo lang geleden.. Ik doe nog steeds de achterdeur achter me dicht om te zorgen dat je niet onbewaakt naar buiten komt … en dan realiseer ik me dat dat niet meer hoeft .. Want er is geen Nijntje meer .. En ook geen Muis .. En ook geen Poes .

Ik heb je een keer weg gestuurd. Had heel veel werk en je wilde maar naar buiten. En je luisterde niet als ik zei “Nijntje, ga even weg bij de deur. Kom op man. Hopsakee. Even weg hier.” Toen schoot ik uit mijn slof en jij schrok je wild, en je was al zo kwetsbaar en ziek.. Ik moest prompt heel hard huilen en kapte al dat pokke werk dat ik nog doen moest en pakte je op om je weer gerust te stellen .. Gelukkig was het meteen weer goed … Sorry Nijn .. Af en toe vergat ik wat de prioriteiten waren .. Heel dom heel afschuwelijk 🙁

We hebben nog wel twee keer samen in de zon gezeten. Buiten langs het water voor de garage. Langs de eendenvijver. Jij in een grote bak met hooi er in. Languit liggend. Uitgeput. Uitgemergeld. Maar toch knorrend. Ik kriebelend op je ribben en in je nek. En als ik stopte dan kwam er een heel zacht, hoog miauwtje uit je keel, waarbij je je bekkie niet eens meer open deed. Maar het miauwtje kwam. Een hoog vragend miauwtje. Dan deed ik dat na en dan ging ik je weer kriebelen. Want dat was de bedoeling. Toch, Nijn? * Dikke zoen op je kop en een neus-aai over je voorhoofd *

Shushi en garnalen voor Nijntje :-*

Vandaag hebben we Nijntje begraven.
Bij Poes, zijn voorganger, en Muis zijn drieling zusje.
Het was een grote kist. Want Nijntje lag niet opgerold of met een ronde rug, Nijn lag met een rechte rug en pootjes een beetje gestrekt. Met een voorpootje gebogen. Alsof hij nog ergens heen ging wandelen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.