Huismussenblog; Het Huismus habitat op 25dec2014

Niet te geloven wat een dorp in een dorp is dit Andijk-oost.
Als je hier niet doet wat bepaalde lui in deze zwaar religieuze goegemeente willen, dan begint het getreiter en de vernielingen weer.

Wij zijn, als Huismusbescherming Nederland, sinds begin december dit jaar bezig met onderzoek op de slaapplaatsen van de huismussen, op ons eigen erf.
Daar zijn 3 belangrijke gezamenlijke slaapplaatsen voor huismussen; 1 in een treurwilg die met Klimop is begroeid, en twee in grote pollen bamboe die als korenschoven bij elkaar zijn gebonden. Zolang die bij elkaar zijn gebonden bieden ze de mussen veiligheid.

Nu hebben er alweer een paar inwoners van Andijk, die blijkbaar hun zin niet kregen ergens mee, het “recht” in eigen hand genomen. Ze hebben de koorden door gesneden waarmee de twee bamboes bij elkaar gehouden werden.

Ik ging begin van de avond, met de thermische camera bij de bamboes zitten om te filmen hoe de mussen zich verzamelen in de bamboe, en zich dan langzaam maar zeker diep in het hart van de bamboe terug trekken om daar te overnachten.

Maar de bamboes wapperden opeens wel vreemd wild uit elkaar. Dus ik voel aan de touwen. Zijn de touwen los. Zit geen spatje spanning meer op. Ik trek er aan. Komt een doorgesneden los eind te voorschijn. Loop ik om de bamboe heen naar de schutting met de buren; hangt daar het andere eind doorgesneden.
Flink opvallend wie de dader is, dus ook nog. En de touwen waren nergens versleten of gerafeld, maar wel op die ene plek helemaal door gesneden. Met een bot mes zo te zien. En die ene plek was ook nog precies aan de kant waar de naaste buren er bij kunnen.

Waar bemoeien die mensen zich toch mee.
Het is MIJN erf en ze hebben er helemaal niets over te vertellen. Of ze hoog of laag springen. Als ik er huismussen een plaats geef, dan is dat aan MIJ en niemand anders.

Maar Andijk is nogal bijbelgordel en dat lijkt alsmaar erger te worden.
Met name de types die vooraan in de traditioneel christelijke, gereformeerde kerk zitten zijn vaak bijzonder intollerant.

Doe je niet wat meneer VooraanInDeKerk wil, dan kun je vernielingen verwachten, honderdrollen voor je deur, valse aangiften, valse getuigenverklaringen, bedreigingen met geweld, uitsluiting uit de gemeenschap (maar wie wil er nog deel uit maken van zo’n zieke troep) en zo nog het een en ander.

Je zou het het best kunnen vergelijken met een moderne versie van de duivel uitdrijven. Als je buren niet jouw zwaar religieuze normen en waarden over willen nemen, dan moeten ze maar weg getreiterd worden. Net als vroeger de duivel uitgedreven werd, en de heksenjachten gehouden werden.

Jammer voor ons en voor hun; we zwemmen niet in het geld en kunnen dus niet meer uit dit dorp vandaan. Dus sorry meneer VooraanInDeKerk, maar u zult er mee moeten leren leven dat er hier een met-de-erfzonde-belaste-EVA rond loopt die het verdomd gebukt te gaan onder die door mannen bedachte flauwe kul.
🙂

De buren zullen zich de ogen wel weer uit het hoofd schamen, maar het spijt me voor ze: Er wordt aangifte gedaan van vernieling van ons eigendom en van habitat van huismussen. Van beschermde habitat dus.

Wat een dorp in een dorp. Dat Andijk-oost. Althans; degenen die zo over het paard getild zijn dat ze menen een ander te mogen dwingen zich aan hun religie te conformeren.
Tssssss.
Misschien moet men de toenemende intollerantie eens in die hoek gaan zoeken. De zwaar religieuzen in het algemeen. Dus OOK de zwaar gereformeerden en de zwaar katholieken.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.