HuismussenBlog; Het Huismus biotoop op 08jun2013

06:08 uur – Een jonge Huismus op de voerplaats. Twee. Drie.
En dat was het. Veel te weinig voor deze tijd van het jaar. En dat is in het hele dorp zo. Nauwelijks jonge Huismussen.
Op plekken waar ze in voorgaande jaren altijd zaten zijn ze verdwenen. Dak van de fietsenmaker, laurierhaag naast de Deka, perk met stuiken tussen Klaver en Perton. Heg langs parkeerterrein bij de gereformeerde kerk-in-renovatie. En nog veel meer vaste plekken van de lokale Huismussen. Allemaal leeg.

Gevolg daarvan is, nu al weer 2 weken lang, een enorme muggenplaag. Bijna zoals we die hier sinds het trouwen van de buren Rustenburg gezien hebben. Dat was 1998.

Ons werk met de Huismussen is dus 14 jaar terug in de tijd gezet.
Hopsakee, alsof het niets is.

In de rest van het land lijkt het ook te spelen. Maar lang niet overal. In sommige dorpen en steden zijn nog wijken waar ze al weer sinds april goed op gang zijn met uitvliegende jongen.

Ik vraag me dan toch af of al die dakwerkzaamheden hier in Andijk en omgeving niet veel meer impact hebben gehad dan door de Gemeente Medemblik wordt volgehouden. Die weigeren de dakdekkers bedrijven en zonnepaneelmonteurs op de hoogte te brengen van de Flora en Fauna Wet. En vervolgens doen die uitvoerders dus alsof hun neus bloedt wanneer ze huismussen om hun hoofd zien vliegen. Zie de Goudsbloemstraat te Enkhuizen, waar de Toekomst Groep heeft huisgehouden. De Toekomst groep uit Andijk nog wel.
Alsof die niet op de hoogte zijn van het bestaan van Stichting Witte Mus, huismusbescherming, eveneens uit Andijk.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.