Huismussen HuismussenBlog 16jan2013; ‘t Is winter zou je zeggen ..

Wordt het nu winter of wordt het lente …
De dagen worden langer.
Ten opzichte van de kortste dag zijn ze al weer 32 minuten langer geworden.
Dat lijkt net niks. Totdat je ziet hoe kort de dagen zijn geweest.
7 uur en 47 minuten daglicht op de kortste dag.
En dat is nu al weer 8 uur en 19 minuten geworden.
Voor overdag levende vogels is dat een half uur tijd-van-leven erbij, 1/16e deel van je leven krijg je erbij kado. Alsof je opeens niet met je 75ste dood hoeft, maar nog 5 jaar langer mee mag. Om nog meer feest te vieren. Als je de mussen zo bezig ziet tenminste. 🙂

Toch valt juist nu de winter in. Al 3 nachten vorst gehad. Vanmorgen eerst een klus met het weg halen van alle ijs uit de drinkbakken en waterbaden. Overdag vriest het “gewoon” door met -3 graden Celsius in de schaduw & uit de wind.

De huismussen merken vast en zeker dat de dagen weer langer worden. Want daar wordt al weer 2 dagen bijna ieder moment van de dag gebaltst. En gekeet met witte veren die door de boereneenden verloren zijn.

Dus wat wordt het ? Winter of Lente ?
Wie geloof je; de weergoden of de huismussen ?
Ik durf het niet te zeggen .

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.