HuismussenBlog 01jan2013; Beste wensen voor 2013 !

Doodse stilte op de slaapplaats van de mussen
08:15 uur – Doodse stilte in de tuin. Normaal had je nu de huismussen op hun slaapplaatsen moeten horen. Eerst een paar tjilpjes. Dan meer en meer tot het hele volk zit te kwetteren. En dan om 08:32 (deze laatste dagen) zo’n beetje de eerste op de voerplaats, waarna de hele meute binnen enkele minuten volgt.
Maar nu is het stil.

Verdorie … Heb ik gisteren ondanks de “wake” toch gemist dat de huismussen van hun slaapplaats af gingen en op de vlucht sloegen ..

Schaduwen
08:32 uur – Schaduwen rond de voerplaats. Gekrioel zelfs. In stilte.
En hop de een na de ander schiet naar binnen en springt razendsnel naar de ring van een voersilo om op het ontbijt aan te vallen. De huismussen !
Pas als er een stuk of 20 mussen binnen zijn komt het getjilp op gang, maar als vanouds zit binnen enkele minuten het restaurant weer zo vol dat er om zitringen geknokt moet worden. Daar zijn de bamboe stokken voor; als een soort wachtenden in de gang wanneer een restaurant volgeboekt is, zitten daar de mussen die nog even niet aan tafel kunnen.

Het enige dat anders is geweest dan anders, zo lijkt het, is de doodse stilte, vlak voor zonsopgang, op hun slaapplaatsen .. na alle vuurwerk van de afgelopen nacht.
Vuurwerk dat -op ons verzoek- niet dichterbij is gekomen dan ongeveer 30 meter, op 1 enkele goed gerichte treiter-vuurpijl na.

Jammer dat ik (door de korte slaap) vergeten ben vanmorgen de stilte op de slaapplaatsen op te nemen. Maar gelukkig dat het weer gewerkt heeft om de directe omgeving te verzoeken het vuurwerk niet vlak bij de kolonie huismussen af te steken.
De mussen zijn er nog.
Allemaal kan ik niet zeggen, want tellen gaat niet zomaar.
Maar dat het er nog altijd heel veel zijn is duidelijk.
🙂

Huismussen aan tafel op nieuwjaarsdag.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.