HuismussenBlog Huismussen; Het Huismus biotoop op 10nov2012

Nesten voor de Huismussen
De Huismussen hebben het deze maanden druk met het zoeken van nesten en van nestmateriaal. Je kunt ze in deze tijd van het jaar veel rond zien slepen met droog gras en witte veren. De afgelopen weken hebben we er highSpeed/slowMotion opnamen kunnen maken. Het licht was niet geweldig, maar toch zijn er wel aardige beelden.

Dit is een compilatie er van. De opnamen zijn niet ingekort.

scene 1: jonge Huismus vrouw in duivenNest op de voerPlaats.
scene 2: jonge Huismus vrouw met witte veer, weet niet wat er mee te doen, maar een ander moet er toch ook maar liever afblijven.
scene 3; jonge man Huismus met witte veer, weet (ook) niet wat er mee moet.
scene 4; jonge man Huismus met witte veer, weet (ook al) niet wat er mee moet, maar vindt ‘m blijkbaar kostbaar genoeg om bij zich te houden en op de vlucht mee te nemen. De andere Huismus gaat er achteraan.
scene 5; met kunstlicht bij verlicht; een would-be stelletje, man en vrouw Huismus, wil een duivennest betrekken. Dan komt een andere gegadigde langs, en het 1e mannetje vlucht. Het vrouwtje denkt op haar kop te krijgen, maar als dat uitblijft weet ze helemaal niet meer wat te doen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.