HuismussenBlog Huismussen; Het Huismus biotoop op 18sep2012

06:30 uur – ‘s Morgens geen kat meer op het erf geweest. Geen sporen. Geen doden of gewonden. Hopelijk is wat er gisteren gebeurde een vergissing geweest.

Staartmezen
14:30 uur – Krekelachtige knetterende geluidjes, een beetje zoals tegen elkaar stuiterende knikkers maken maar dan heel snel, met hoge piepjes er doorheen. Een groepje trekkende Staartmezen komt door de tuin heen. Alle bomen worden gecontroleert. Er is nog genoeg lekkers. Vliegen, sluipwespen, nog meer vliegen, grote vliegen, kleine vliegen, spinnen natuurlijk. Ik zal me eens in de namen gaan verdiepen een keer.

In ieder geval; om 16:02 uur zijn ze er nog. Zoveel is er te eten voor ze. En helemaal niet schuw. Tot binnen een meter van me, kwamen er drie van de .. ? .. 8 ofzo ?

Het moet haast wel een heel erg goed jaar voor de vogels zijn geweest deze keer. Tenzij die insecten heel erg lokaal zo lang en in zulke grote hoeveelheden aanwezig waren dat je ze ‘s avonds nog steeds kunt horen zoemen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.