HuismussenBlog Huismussen; Het Huismus biotoop op 17sep2012

06:50 uur – Een stevige klap in de tuin, alsof er iets tegen de voerplaats aan vliegt of springt. Klinkt niet als een kleine vogel of een muis. Een kat miauwt (?). Eenden zitten ge-alarmeerd te kwaken. Ik doe een rondje over het erf.
Tjee. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Schrijf je de 16e september dat je gemerkt hebt dat mensen hun katten ‘s nachts binnen houden, en of de duvel er mee speelt moet er prompt iemand in de buurt de kat ‘s nachts alsnog los te laten.
Dus daar staan de katten-sporen weer in de tuin, zijn de potten weer omgegooid, staan eenden in paniek hard te snateren en ligt er midden op het pad een dode Bosmuis.

Bosmuis, dood aangetroffen, sporen van kat er omheen en er op.

Beste buurt-“kattenliefhebber”, je weet inmiddels dat wij, eigenaars van het erf vol met Huismussen en andere wildlevende dieren, geen buurtkatten en buurthonden loslopend op ons erf willen hebben. Dat staat expliciet en uitdrukkelijk verboden vermeld rond ons erf.
De reden: Allebei de huisdier-soorten, en vooral katten, hebben de gewoonte op de mussen te jagen en ze af te maken als ze de kans krijgen. Dat willen we op ons erf niet hebben.
Je weet ook dat jij verantwoordelijk bent voor je huisdier.
Hou dat dier dus uit onze tuin vandaan.

Als je zelf geen geld voor voedsel voor je kat hebt dan moet je geen dieren in huis nemen.
Behoorlijk asociaal om dat beest in onze tuin op de vogels te laten jagen. Vogels waar wij veel moeite voor doen.

Hou de kat dus verder van ons erf weg.
Hoe je het doet zoek je zelf maar uit.
Ik wil het dier hier niet meer zien.
Succes ermee.

– – –

08:15 uur – Weer grote paniek in de tuin. Alle dieren in de stress. Stenen vliegen de tuin in, op het schuurdak. Wat is er gaande ? Iemand gooit stenen naar dieren op ons erf ? Welke imbeciel is hier bezig ! O .. wacht even .. een oude bekende neemt zijn riedeltje maatregelen weer ter hand .. Niet te geloven .. Daar gaan we weer .
Tja .. Daar doe je weinig aan. Zolang mensen zijn jarenlange geroddel en gestook voor zoete koek blijven slikken. En leugens natuurlijk. Want daar doet hij ook ruimschoots aan.

.. ahum .. Ik snap ‘m. Hij probeert weer een ruzie uitlokken. Want anders moet hij met mij gaan praten over de uitvoering van een bepaald bouwproject en dat weigert hij al 1 1/2 jaar te doen.
Zo doet ie dat al wat langer. En dan zegt ie vervolgens dat er burenruzie is.

Nou. Opgelost dus. Dan kan ie lang wachten.
Terug naar de normale zaken.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.