Huismussen; Het Huismus biotoop op 27mei2012; Zet de Huismus op de kaart !

21:00 uur – Sproeier op het dak van de garage aan gezet. Dat is een sectorSproeier. Die maakt in 1 keer een cirkel van 15 meter radius nat, omdat ie zo hoog staat. Dat is bijna de hele achtertuin, met 1 sproeier. Dat schiet nog eens op.
🙂

In het voorbijgaan kom ik 6 grutjes, jonge huismussen, tegen. Hoog in de ligusterstruik, 2 1/2 tot 3 meter hoog. Die struik was van de winter helemaal kaal, en loopt nu op de vreemdste plekken opeens weer uit. Allemaal mooie frisse heldergroene blaadjes.

De zes grutjes zien eruit alsof ze vandaag pas uitgevlogen zijn. ( Erg korte vleugels en staart. Beetje beduusd naar me zitten kijken.) En de liguster is de eerste slaapplaats waar naar uitgeweken wordt door jonge huismussen. Zag er geen volwassen huismussen bij, maar denk dat die toch niet heel ver zijn. Misschien onder de dakpannen vlakbij.
Kan nu geen foto’s meer maken; sproeier moet even een paar uurtjes z’n gang kunnen gaan.

De grutjes zitten precies aan de buitenste rand van wat de sproeier kan bereiken. Zullen ze wel een klein stukje opschuiven. Of wie weet vinden ze het lekker, zo’n douche.

Even wezen checken of alles goed gaat met ze.
Het blijken er 7 te zijn. Allemaal even weinig volgroeid, en dicht tegen elkaar aan gepropt. Dus waarschijnlijk wel allemaal uit 1 nest. Mooi aantal. Heel mooi zelfs.
En het gaat prima met ze.

Nest van 7 jonge huismussen heeft 3 meter hoog in de liguster de slaapPlaats gevonden.
Nest van 7 jonge huismussen heeft 3 meter hoog in de liguster de slaapPlaats gevonden.
Truste grutjes.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.