Huismussen; Het Huismus biotoop op 19mei2012; Zet de Huismus op de kaart !

Eindelijk
09:30 uur – eindelijk is er een nestje huismussen uitgevlogen dat wat groter is dan maar 1 of 2 grutjes. Deze zien er ook goed gezond uit. Geen twijfel over hongerstrepen in de veren, of dergelijke tekenen-van-een-te-kort-aan-het-juiste-voedsel (= zachte kleine insecten, idem larven en andere zachte kleine geleedpotigen) tijdens het opgroeien in het nest.

Gezonde jonge huismus, 2e van een nest van 5.
Dit is nummer 2 uit een nest van 5 gezond uitziende, pittige jonge huismussen.

Scroll even naar beneden op de blog, naar 4 mei, en je ziet dat 17 of 18 dagen terug de eerste echte wolken insecten te voorschijn kwamen. Een maand later dan toen we hier 15 jaar geleden kwamen wonen, als ik me niet vergis.

14 tot 16 dagen is de periode dat jonge huismussen op het nest gevoerd worden.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.