Huismussen; Het Huismus biotoop op 14apr2012

12:00 uur – Al drie dagen bijna alleen maar huismus mannetjes te zien op het erf. Dat betekent dat de meeste meiden drie dagen terug zijn begonnen met broeden.
In de week daarvoor zullen ze de eieren gelegd hebben. Iedere dag 1 is dan gebruikelijk. Maar er zal ook wel eens wat mis gaan.

Het duurt nog eens ongeveer 14 dagen tot de eieren van huismussen uit komen. Dus laten we zeggen dat begin mei de meeste jongen te voorschijn komen en dat dan pa en moe beiden ongeveer 2 weken lang af en aan gaan vliegen, van en naar het nest, met eten voor de jongen.
Pfoe, dat klopt haast perfect; vanaf halverwege de 3e week van mei kunnen we hier dan weer de jonge huismussen zien uitvliegen.
Zo is het de afgelopen jaren verlopen, en zo gaat het dit jaar dus ook weer worden .. waarschijnlijk …
Laten we het hopen.
🙂

Dus nu maar even geen vulkaanuitbarsting met een heleboel fijnstof waardoor de temperaturen opeens weer dalen, of de trachea van de insecten verstopt raken en er dus geen eten voor jonge vogels is ..

En morgenochtend om 10 uur lekker 10 minuten lang om me heen zitten kijken naar de mussen. Wetende dat 60 mensen tegelijk hetzelfde doen.
🙂
Wat een gaaf idee 🙂

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.