Huismussen; Het Huismus biotoop op 26sep2011

De nieuwe voerplaats, met polycarbonaat platen als dak (vanwege lichtdoorlatendheid), blijkt aardig wat kleine vliegen, muggen en wespen te herbergen. Ze verzamelen zich onder die platen. Doen ze zeker bij blad van bomen ook. Onder het blad zitten.
Maar je kunt dus nu heel erg goed bekijken hoeveel vliegende insecten er eigenlijk in deze tijd van het jaar nog zijn voor vogels om te eten.
Alweer een prachtige bijkomstigheid van de nieuwe voerplaats. 🙂

Ander mooi gebeuren vandaag .. is al een paar dagen eerder ook gebeurd maar ik geloofde mijn ogen niet helemaal en kreeg geen 2e kans;
de witte mus is er weer.
Ik ging er al van uit dat deze maar een paar maanden geleefd had. Misschien heeft ‘t beest ergens vast gezeten, maar nu is Witje er weer. En Witje blijkt een mannetje te zijn. Je kunt nu duidelijk de tekening op de kop zien. Onze 2005 witte mus was Bruidje gedoopt. Door Erik Molenaar, de journalist van het NoordHollands Dagblad, die naar aanleiding van de dominomus bij ons kwam. Zij was ook echt een vrouwtje; niks tekening op de kop, alleen wat vage karamelkleurige vegen en veel wit.

Deze “meneer Wit” lijkt soms haast grijs. Ik hoop hem nog eens goed voor de lens te krijgen binnenkort.
Handig voor Hein van Grouw z’n nieuwe onderzoek 🙂

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.