Huismussen; Het Huismus biotoop op 03aug2011

Vandaag eindelijk weer muggen overdag. En dus de hele kolonie mussen rond fladderend door de ongeveer 50 coniferen van 8 meter hoog ieder. Op zoek naar muggen. Eindelijk eens wat anders dan zaden !

Binnenkort krijgen we de Phantom te leen. De high speed camera die ook hoge resolutie geeft.
Zou helemaal geweldig zijn als ik dan ook al dat kunst en vliegwerk van de mussen kan filmen wat ze doen om de muggen te pakken te krijgen.

Zijn aan het bouwen nu. Het weer is redelijk dus we kunnen eindelijk. Grote voer/bescherm kooi. Die fatsoenlijk schoon te houden is, waar de veilig kunnen eten, zandbaden en stofbaden, waar het eten voor hen is en niet meer voor kauwen en duiven, en waar de kauwen hun de nekjes niet meer uit frustratie om kunnen draaien.

Buiten de kooi is het weer ieder voor zich. Maar binnen de kooi hebben de mussen en andere kleine zangvogels voorrang.

15:30 uur – Kort gezet oudijzer boertje en maatje, allebei rond de dertig, komen hier achter zoeken naar ijzer dat ze mee kunnen nemen. Mijn man spreekt ze aan. “Hebben jullie soms onze stoel en tafel mee genomen ? ” “Nee, wij zijn eerlijk”.
Hmpf. Nou vooruit. (Maar wat zoek je dan op een terrein dat te koop staat zonder te weten wie de eigenaar is ?)

Volgende dag blijkt dat er een tractor is gepikt, dezelfde dag als dat de twee hierachter zochten naar iets. En dezelfde beschrijving van personen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.