Huismussen; Het Huismus biotoop op 14jul2011

09:45 u – Weer een eitje gevonden. In een van de grotere bakjes in een voerkooi. Dit eitje is stuk. Zeker doordat andere musjes uit het bakje wilden eten.
Vanavond eens kijken of er een musje gaat slapen in die bak.

Nieuws item aangemaakt op huismussenForum.nl.

Vergeten te melden; sinds ongeveer 2 weken kun je hier weer de geluidswaterval horen. Er zijn dan zo veel mussen aan het tjielpen dat het een waterval lijkt, een beetje Walt Disney achtige waterval. Is in voorgaande jaren ook beschreven. Zijn ook al opnamen van te vinden op ons youTube kanaal.

Sinds mei hadden de huismussen als slaapplaats hun oog laten vallen op de hop, die ik halverwege vorig jaar dubbelDik heb gemaakt door er bamboe stokken (eigen oogst) voor te steken. De slaapplaats is blijkbaar vol.

De witte mus slaapt daar trouwens. Zag het beestje er vanavond heen vertrekken na het laatste eten.

Sinds vandaag slapen de mussen ook weer in de Wilde Wingerd. Beetje grote groep geworden dus. Als ze de Wingerd er weer bij nodig hebben.

20:15 u – Zojuist met z’n twee de kroon van de Liriodendron Tulpifera wat meer open gemaakt. Paar armDikke takken eruit. Want het stormt te hard.
Te groot risico dat de Tulpenboom, met al haar grote bladeren, om waait en boven op de voerplaats en slaapplaatsen van de mussen terecht komt.

Die takken kunnen mooi gebruikt worden voor de nieuwe (superGrote) voerkooi. Die waarmee we zieke duiven bij de mussen vandaan kunnen houden. En de kauwen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.