Huismussen; Het Huismus biotoop op 24jun2011

Hier dan eindelijk een filmpje van de witte huismus. 🙂
Die laat zich hier nog steeds dagelijks zien.

‘t Was de eerste keer dat ik hem of haar zag, en ik was ontroerd, zoals je kunt horen. 🙂

18:30 uur – Het eerste feest van de juveniele mussen !!
Dan heb ik het over de jonge huismussen, die op een gegeven moment in het jaar gezamenlijk aan het keten gaan 🙂 Met z’n allen ravotten in zand, onkruid, struiken, water, bosjes, plukken pampasgras, maakt niet uit waar; het is een groot feest in de tuin op dat moment.

Dat gebeurd dus nu.
En witteMus doet helemaal mee; die heeft een hele lange sliert van de “Paardenstaart” (prehistorisch (on)kruid vol silicium) uit de grond getrokken en dartelt er nu mee heen en weer alsof het de hoofdprijs is 🙂
Een ander heeft een iriserende eendenVeer te pakken, bijna groter dan de mus zelf, en staat er ijverig mee in het rond te wapperen. Weer een ander duikt de pampasgras in en doet daar iets vaags om vervolgens met een stukje blad te voorschijn te komen. Nog weer een ander trekt fanatiek aan de bloembladeren van de klimRoos (rosa New Dawn) waardoor de blaadjes naar de grond dwarrelen. Daar pakt een andere jonge mus ze weer om er snel mee weg te wippen, nergens heen, dan weer te stoppen met sprinten en het blad te laten vallen voor de volgende om er mee verder te gaan. Enz enz. 🙂

Het eerste jongeMussen feest van dit jaar.
Althans; op dit erf.

Misschien is het elders wel al eerder begonnen 🙂

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.