Huismussen; De Huismus op 30maart2011

Gisteren een pracht van een aanbod gekregen voor het hosten van alle websites, fora en blogs. Het bedrijf is gespecialiseerd in het opvangen van pieken in traffic op websites. Zoals wij in oktober 2010 en begin maart 2011 hadden. En waar, bij de huidige provider van de websites, de boel op slot werd gezet; alle belangstelling kwam voor een gesloten deur. Na al die tijd en energie die pers, wijzelf en ge-interesseerden er in gestoken hadden.
Gisterenavond hebben we het aanbod al in het bestuur besproken. Unaniem besluit (anders mag niet volgens onze statuten): Zodra de offerte er is gaan we heel graag op dit aanbod in.

13:30 uur – ff Kaas halen in het dorp. En de tweede dakpannen-camera van het postkantoor ophalen. (Wat er daar onder de dakpannen allemaal gebeurd is te interessant om er niet een beter beeld van te willen krijgen over een groter stuk van het dak.)
Zie ik een man huismus aan een kamperfoelie trekken; nestmateriaal. Hij vliegt ermee naar het dak van de fietsenmaker. Onderste rand naar binnen. Maar hoe hoog hij vervolgens naar boven klimt weet je dan natuurlijk nog niet.
Vervolgens een vrouwtje huismus met droge grassprietjes. En een witte veer in haar rechter vleugel. Die komt dus van ons erf 🙂 Maar gaat haar nest niet bij ons maken. En gelijk heeft ze. Met al die sperwers en uilen.
Een vrouw spreekt me aan “Een bijzonder vogeltje ?”
“Ja. Heeeeel bijzonder.” zeg ik.
Grote grijns op allebei de gezichten 🙂

We moesten er maar eens een toeristische attractie van maken. Lijkt je niet ?

Andijk Mussendorp !
“Hier weten we hoe je de huismus van de ondergang redt.”
“Koop hier uw mussen-voer voor thuis.”
“Doe het geld in het bakje en neem een zakje.”

21:00 uur – Nog geen offerte van het bedrijf dat onze websites kan en wil gaan hosten, maar wel nog een aanbod gekregen;
hosten maar daarbij ook nog de live uitzending van huismusOnderDePannen en het uitlenen van “bullet”-camera’s om huismusOnderDePannen te ondersteunen met meer beeldmateriaal.
En voor een lager maand-bedrag want een groter deel sponsoring van hen. Nog wel iets helder proberen te maken over eventuele extra kosten, waar echt stomweg helemaal geen enkel budget voor is . . .
(Met dank aan de host die op cruciale momenten onze sites op slot deed.)

Intussen liggen de sites nog vrijwel stil en durven we geen publiciteit te genereren. Want de belangstelling voor een derde maal tegen een gesloten deur aan te laten lopen dat mag 100% niet gebeuren.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.