Huismussen; De Huismus op 17maart2011

Op “Huismus onder de pannen” te zien geweest:

Huismus mannetje dat overdag een kort dutje doet in een nest.
(Draai je beeldscherm 60 graden tegen de klok in.)
Algemeen werd aangenomen dat mannetjes niet in het nest sliepen, tenzij het hard vroor. Maar op de dag van de opname waren de temperaturen ruim boven nul graden Celsius.

= = =
Male house sparrow taking a short nap at daytime, in one of the nests. (Rotate your screen 60 degrees counter-clockwise.) Asumed was that males do not sleep in the nests unless it is freezing hard. On this day temperatures were well above zero.
= = =

Meneer Zwaan vanmiddag op gehaald bij de Bonte Piet en vandaag weer bij zijn vrouwtje gelaten.
Dat was heel even heel romantisch. Met een soort balts en samen naast elkaar weg zwemmen. Maar al heel snel werd zijn aandacht getrokken door de nieuwe metgezel van zijn vrouwtje. Die waarvan wij hier dachten dat dat zijn zoon kon zijn.
Dat blijkt dus niets uit te maken; een volwassen zwaan is een concurrent ook al is het de zoon. Dus dat werd dreigen naar elkaar en toen een aanval van de nieuweling op de nog niet helemaal herstelde meneer Zwaan.

Onze meneer Zwaan ook niet gek, die kon nog nauwelijks in de lucht komen, dus die vlucht de sloten in naar het westen. Gelukkig is dat meteen ook Andijk-West waar volgens overlevering mensen wonen die andere wezens wat meer licht in de ogen gunnen. En dan bedoel ik niet het licht van de laserpointer van buurman-verderop. Als we vanavond op ons terrasje hadden gezeten waren we ook belaserd door dat mannetje. (Het is een kort gedrongen typetje.)

Mevrouw Zwaan weet nu dus even niet meer wat te doen. Meneer Zwaan is een stukje uit de buurt gegaan. En de nieuwe metgezel van mevrouw Zwaan is ook uit het zicht verdwenen lijkt het. Maar dat kan komen door de hogere oevers wat verderop rond plan Mantelhof.

Dus dat wordt nog steeds een beetje opletten de komende tijd.
Wie zich af vraagt hoe de “echte” meneer Zwaan er uit ziet; op dit moment heeft hij nog veel gele veren rond zijn vleugelpunten en zijn staart, omdat het schoonmaken hem nog niet helemaal gemakkelijk af ging. En hij is nu net zo klein als zijn vrouwtje. Vermagerd dus.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.