Huismussen; De Huismus op 12maart2011

14:00 uur – Terug uit GB, Newcastle House Sparrow Meeting. Blij dat ik video opnamen bij me had van de kolonie. Die heb ik vannacht op de boot af gespeeld, zodat ik het geluid van de mussen hoorde, in plaats van de lichtelijk aangeschoten engelse half(?)volwassen mannen in de smalle gangetjes tussen de cabines, op dek 6 van de Ferry naar IJmuiden.
🙂 ‘k Heb geweldig geslapen 🙂

Update van e.e.a.:
Meneer Zwaan kon donderdag nog altijd niet op zijn poten staan. Morgenochtend gaan we er heen om een foto te maken en als het lukt een geluidsopname voor zijn vrouwtje. Zijn vrouwtje is nog altijd hier in de omgeving aan het wachten. Er zijn dus duidelijk buurtbewoners die helpen haar hier te houden.
Dan moet het kunnen lukken, denk ik zo, om de twee zwanen weer samen te brengen.
En ik zorg dat ik er bij ben met de camera.

Intussen gaan we kijken of het lukt zijn geluid hoorbaar voor haar af te spelen, en vervolgens haar reactie op te nemen om dat dan weer voor hem af te spelen, en dan weer omgekeerd. Een beetje als een brief-uitwisseling zo traag, maar wie weet helpt het een beetje.

De websites:
Het huismussenforum.nl mist de dataBase.
Dat betekent dat alle geposte berichten nog onbereikbaar zijn. Ook de afbeeldingen zijn niet meer gelinked, nog de pdf’s en andere documenten. Heel vervelend dus.
De hostingprovider heeft in de tussentijd, sinds 7 maart, geen moeite meer gedaan die database overeind te zetten. We proberen dat nu alsnog weer zelf voor elkaar te krijgen.
Zodra dat gelukt is gaan we op zoek naar een meer betrouwbare provider, die zelf regelmatig backUps maakt, en misschien zelfs 24×7 upTime durft te garanderen.

De website www.stichtingdemus.nl is nog down.
De website www.stichtingwittemus.nl is al weer een tijdje UP.

Bij thuiskomst vanmiddag waren verschillende mannetjes huismussen lekker aan het sjansen met de vrouwtjes. Balts geluiden dus.
Ik meen er twee tegelijk gehoord te hebben.
Even later was er een achtervolging ontstaan. Verschillende mannetjes gaan dan achter 1 vrouwtje Huismus aan.

Sommige hebben geen idee wat ze daar doen en pikken alleen naar het vrouwtje haar cloaca. Zodra het vrouwtje zich dan omdraait springen zij weer achter haar om weer naar haar onderkant te pikken.
Meer ervaren mannetjes pikken naar haar cloaca en gaan in hun mooiste houding staan om haar te imponeren, zodra ze zich naar hen om draait .
Persoonlijk lijkt me dat laatste nuttiger voor de voortplanting. 😉

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.