Huismussen; De Huismus op 21jan2011

08:30 uur – De huismussen komen uit alle windrichtingen aan zeilen naar het voedsel. Kleine groepjes, in een dwarrelende vlucht. Geen kaarsrechte lijn, wat ze ook kunnen, bij direct gevaar.

Merels, Koolmezen, Pimpelmezen, Roodborstje, Goudhaantjes, Heggenmussen, allemaal eten ze mee.

Het ziet er overigens naar uit dat de mussen het probleem met de Kerkuil zelf hebben opgelost. Door niet meer allemaal hier te komen slapen, maar zich te verspreiden over het dorp. Nu moet de Kerkuil opnieuw gaan zoeken waar ze ‘s nachts blijven.
Straks, als het broedseizoen begonnen is, wordt het minder makkelijk voor de mussen om elders te overnachten. Dan zal het wel weer feest worden voor de uil/uilen.

Het mannetje Huismus zonder rechter “voet” laat zich niet meer zien. Wel eentje met z’n rechter poot er af tot nog een klein stukje “dij been”. Daar kan hij op staan.
Als je er zo eens over nadenkt dan is er een hele parade geweest aan gewonde huismussen. Sommigen herstelden ( mannetje met wit voorhoofd die in november een gewonde linker poot had), sommigen leven gehandicapt verder (mannetje met hangende vleugel links sinds de zomer van 2010), sommigen zie je nooit meer (mannetje met in december kaal geplukte rechter vleugel en verbrandde snavel).

Ik geloof niet helemaal dat dit allemaal door natuurlijke oorzaken komt. Zeker die verbrandde snavel niet.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.