Huismussen; De Huismus op 18jan2011

17:55 uur – Daar was weer een hoop geritsel in de bamboe. 10 minuten later vliegt de Kerkuil weg, over de sloot.

Weer 10 minuten later, als ik het erf over loop naar het huis terug, kom ik haar weer tegen. In de buurt van het “offerblok” van de Sperwer. Op de paal van de “Umbra mai fu” boom. Dat is een plataan. Die een mooie schaduw geeft. Zegt men in de opera “Xerxes”.
Enige reden dat ik die informatie paraat heb is omdat een meest dierbare “Umbra mai fu” uit Xerxes op haar laatste dag en bij haar sterven wilde horen. In haar eer en gedachtenis is “offerblok” en Plataan daar neer gezet. De Plataan is haar nog bij leven aangeboden. Als plek om naar toe te komen wanneer ze haar stoffelijk leven verlaten had.

Heel bijzonder dat de vrouw Sperwer zowel als de Kerkuil juist die plek kiezen om te eten of om daar vandaan te jagen.

De man Sperwer jaagt en eet in de voortuin.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.