Huismussen; De Huismus op 15jan2011

Beste uilen-fans,
Het ziet er bijzonder hoopvol uit voor een avondje uilen-fotograferen. Vanavond heb ik weer de Kerkuil twee keer gezien, waarvan 1 keer op een plek waar ik haar herhaaldelijk zie (dakgoot t.o. bamboe / mussenslaapplaats).
Kans is dus groot dat we het gaan organiseren.
Denk er wel om dat er niet geflitst kan worden want daarmee verstoor je hun jacht. Maar ik ken inmiddels zo’n beetje haar posities en ze is lang niet zo snel in haar bewegingen als een huismus (overdag).

We kijken het nog 1 week aan, dus TOT 22 januari (beloofd !). Komen de uilen dan nog zo gemakkelijk als de afgelopen week, dan gaan we jullie uitnodigen voor 1 avond.

Dat zal dan “aan de bak” worden vanaf ongeveer een uur na zonsondergang. Dan verschijnt in ieder geval 1 van de uilen. (Voor “zonsondergang”: Een van de links hier rechts verwijst naar tijden van zonsondergang).
Ik heb het vermoeden dat niet alleen de Kerkuil hier “jaagt”, maar ook een Steenuil en en misschien ook een Ransuil.
Kerkuil zit honderd procent zeker inmiddels achter de huismussen aan. Steenuil waarschijnlijk muizen. Ransuil kan alle kanten op gaan als het klopt wat ik meen gezien te hebben de afgelopen maanden.

Alleen 1 minder goed bericht; we (Stichting Witte Mus) hebben moeite met het rond krijgen van financiƫn voor onze mussen-projecten.
Dus we willen voor dit avontuur een bijdragen van je vragen.
Van 15 euro p.p. Sorry šŸ™

Wat doen we met die bijdragen:
Van die inkomsten willen we 1 dag een thermische camera huren (100 euro per dag) om de jachtTechniek van deze Kerkuil te filmen EN om de huismussen op hun slaapplaats te filmen, zodat we eindelijk eens met zekerheid kunnen zeggen hoeveel mussen hier ‘s nachts op een bepaalde datum zijn geweest.

Inschrijven kan bij wittemus @ xs4all.nl

Wil je hier ook warm eten, reken dan op een extra 12 euro voor de Indiƫr uit Enkhuizen. (Geweldig lekker eten maakt die en bezorgt aan huis, dus bij de uilen.) Dat bestellen we dan wanneer iedereen er is.
Maar je mag gerust ook een “zapHap” meenemen, die gaat gratis de magnetron in met natuurlijk een gratis bord om het op uit te storten. (Daarbij is AH de beste in magnetron-eten, trouwens, wat ons betreft.)

Ga je gang als je je nu al wilt opgeven. Op de 22e januari berichten we of de uilen al die tijd zo betrouwbaar zijn gebleven als de afgelopen tijd, zodat je zo veel mogelijk kans van slagen hebt.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.