Huismussen; De Huismus op 17dec2010

14:00 uur – Iemand aan de deur die bijzonder ge├»nteresseerd is in de Kerkuil. Zou haar graag op de foto zetten en rijdt af en toe eens langs om te zien of ze er is. Gisteren ook iemand aan de telefoon, met een soortgelijke wens, en van de week iemand in de e-mail met die vraag.
Misschien dat we eens een dag/nacht organiseren voor roofvogel-spotters dan. Schuil-tent erbij. Paar kijkgaten. Thermosfles warme koffie. En wachten maar ..
Zou kunnen als die laserpen van de buurman tenminste in beslag is genomen.

15:00 uur – Huismus mannetje dat 1 voet kwijt is zit druk te eten van het vers aangevulde zaad. Is een van de minst schuwe mussen. Of een van de meest dappere. Moet ook wel, want hij is in het nadeel zodra alle ander mussen ook durven. Dus toon je zo’n beestje wat respect door hem z’n rust te gunnen bij het eten, in plaats van naar zijn stompje te staan kijken, of er een foto van te willen maken. Volgende keer misschien.

Twee andere mannetjes vallen me op door hun snavel; nog altijd gitzwart. Paringsbereid dus.
Dan zullen dat de mussen zijn die ik vrijwel iedere dag nog hoor baltsen.

17:00 uur – Opeens gaat het hier stevig sneeuwen.
In een groot deel van het land schijnt dat te gebeuren.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.