Huismussen; De Huismus op 23nov2010

🙂
Goh.

Meteen die dag al drie mensen die op dit moment een witte mus in hun omgeving hebben 🙂 Met foto’s.

Witte mus van Jacqueline in augustus 2010.
Witte mus tussen de “wildkleur” Huismussen van Jacqueline in augustus 2010.
Ik ga alleen niet zeggen waar precies.
(Ter bescherming van deze mussen.)

  del.icio.us this!

1 Response so far »

 1. 1

  Miep said,

  November 23, 2010 @ 6:09 pm

  Geachte Mevrouw,

  Ik heb de tv-uitzending gezien en vind het prachtig wat u doet.
  Ik heb zelf ooit geprobeerd om in ons mini tuintje een mini vogelparadijsje in te richten, maar helaas… we wonen hier met zovelen op een kluitje, tuintjes zijn heel erg klein, de buren houden van veel zon (en nette gazonnetjes), ook mijn man heeft graag een beetje net tuintje, blijft het gras steeds maaien en staat maar heel weinig onkruid en volle (struik-)begroeing toe… Gelukkig hebben we ondanks dat wel redelijk wat vogeltjes in de omgeving, incl. een zwerm(pje) mussen – circa 30 st.

  Uw tuin is prachtig! Helemaal mijn droom 🙂
  Natuurlijk krijgen de vogeltjes bij ons en bij de buren water, ook in de winter, en bij sneeuw, en worden vooral bij sneeuw bijgevoerd. Ik had ook een bakje met fijnere vogelgrit en een bakje met speelzand voor ze neergezet, maar daar zie ik ze nooit gebruik van maken. Er hangt ook een mussenflat van de Vogelbescherming aan een zijmuur van een serre van de buren, maar dat is helaas te laag en niet onder een dakgoot, want dat zou teveel poep tegen de ramen en op het terrasje met zich mee brengen.

  U schrijft ergens dat u verschillende slaapgelegenheden voor uw musjes hebt. Ik ben erg benieuwd hoe ze ER UITZIEN??? Ik wilde een keertje een speciale, hele fantastische nestgelegenheid voor onder de dakpannen via Vogelbescherming bestellen, maar die bleek niet geschikt voor boven onze goot.

  Ik wens u, de stichting en alle musjes heel veel succes. En ik hoop dat u nog meer van zulke mooie tekeningen als die van de kerkuil op uw site zult plaatsen.

  Met vriendelijke groet,
  Miep.

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.