Huismussen; De Huismus op 22nov2010

Kijken vanavond !
Ik ben heel erg benieuwd naar reacties !

Nederland 2
19:25 uur
“Aanpakkers”
o.a. over Huismussen !!

  del.icio.us this!

3 Responses so far »

 1. 1

  Miny Starrenburg said,

  November 22, 2010 @ 8:55 pm

  Ik heb genoten van het programma. Mussen zijn zo leuk. Ik woon 5 hoog en heb hier mezenbollen, nootjes, trosgierst, zaadjes enz maar ook een waterbakje op het balkon en er komen ook mussen. Die houden zich wel apart van de mezen en de eksters. Een mevrouw hier in de buurt heeft ook een soort sanctuary voor mussen in haar tuin. Ik woon in Dordrecht nabij de Biesbosch, er is hier veel groen en ik zie veel vogels, maar ik geloof dat je er ook oog voor moet hebben. Zo vind ik ook de grote schare meeuwen na de markt in Rotterdam indrukwekkend, zoals ze eten uit het afval halen maar ook zakjes patat. Veel succes!

 2. 2

  mariejose roozen said,

  November 24, 2010 @ 5:40 pm

  wat een leuke uitzending “aanpakkers” en het inspireerde ons ook om de gazen voederbakken na te maken. er hangen nu 2 in de tuin en ze werden direct bezocht.

 3. 3

  Miriam Fleuren said,

  November 28, 2010 @ 12:19 pm

  Beste Jacqueline, … evt. een tip….

  Ik was onder de indruk van uw mussenwerk!
  Jammer dat u een beetje verontschuldigend leek bij wat het u financieel moet kosten: u doet toch prachtig werk! Het is uw passie. Maar uw houding ontroerde me wel.
  Sinds wij hier wonen (5jaar-kranenburg) zijn de mussen hier in getal toegenomen. Ik moet denk ik nu meer nestelplaatsen gaan kopen; onder het dak zal nu vol zijn (denk ik).
  Ik vraag mij af waar uw mussen nestelen en ik heb ook een tip: Omdat we kippen hebben, die buiten lopen en dus ook hun brokken zeer toegankelijk, merk ik dat alle vogels dat ‘jummie’ vinden. We wintervoederen nu dus ook met kippenbrokken, wat toch zeer uitgebalanceerd is en veel goedkoper. Het is veel goedkoper. Misschien ook een idee voor u? U kunt het allicht eens proberen.

  Met hartelijke groet! Miriam te Kranenburg

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.