Huismussen; De Huismus op 29okt2010

08:00 uur – In de schemering het erf af voor een boodschap. Passeer daarbij drie slaapplaatsen van de huismussen. Wat een mooi geluid als ze wakker zijn en samen zingen voordat ze aan het ontbijt aanschuiven.
Heel anders dan op andere momenten van de dag.
Haast opgetogen klinkt het zo vlak na het wakker worden van de mussen.
Ga ik maar eens opnemen binnen kort. Als het niet motregent.

Daar is de opname van wakker wordende Huismussen dan.
31 oktober 2010 gemaakt.
Je kunt het bijna vrolijke gekwetter gedurende de opname over horen gaan in meer en meer gekibbel omdat ze uit bed willen en daarbij langs elkaar heen moeten zien te komen.

20:00 uur – Al weer schemering, maar nu avond. Op het achtererf een van de katten zoeken die niet komt eten. (Meestal ligt ze dan in een kast te slapen, maar heel soms is ze de deur uit geglipt.)
“Muis, kom !” Hopsa daar stijgt een vogel stil en soepel op van de dakgoot en zweeft weg. Geen drie meter bij me vandaan. Zo groot als een Sperwervrouw.
Ik vermoed de Ransuil.

21:45 uur – Er valt een groot blad door het licht van het keukenraam dat buiten op de planten schijnt. Er klinkt zelfs een tik bij. Er staat geen plant in de buurt waar zulke grote bladeren uit kunnen vallen.
Gauw licht uit en met het gezicht tegen het raam staan. Er kijkt een appel naar me. Een doorgesneden appel met twee hele grote pitten en een klokhuis er in. Als het op vliegt blijkt het een witte onderkant te hebben en donkerder vleugels. Nix Ransuil dus, maar Kerkuil !
Die hadden we nog niet gehad 🙂

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.