Huismussen; De Huismus op 23okt2010

Mussen eten de rijpe appelen van de bomen.
De mussen maken schuitjes van de appelen zodat ze er zo veel mogelijk uit kunnen eten zonder dat de appel van de boom valt. Linksonder hangen de resten van een opgepeuzelde appel. (Zie 11 okt 2010)

10:00 uur – Een groepje Ringmussen komt voorbij. Recht op de voerplaats af. Zo te horen al snel 6 individuen. Doen ze al weer een week of drie vrijwel dagelijks. Even hier mee zingen met de Huismussen. En eten. En dan weer verder.

Er is hier trouwens een grappige hybride ring-huismus.
Die staat al op foto’s van van de zomer met maar 1 stip op een van de wangen. En een week of twee geleden was het dier aan het badderen; lijkt op een mannetje Huismus met een zwarte wang en een wat te veel chocoladekleurige kop. Zal eens zoeken naar die filmpjes.

De sperwer heeft sinds een paar dagen het “offerblok” weer in gebruik genomen, net als vorig jaar. Ze werd in haar eetzaal de laatste tijd te vaak gestoord. Mensen zijn daar aan het schoonmaken en opruimen geweest. En binnen kort gaat er wat verbouwd en verhuurd worden.
We zullen haar dus nu waarschijnlijk weer een tijdje van heel dichtbij kunnen bewonderen.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.