Huismussen; De Huismus op 09okt2010

De zon is een beetje gaan schijnen vandaag.
Dat betekent een feestdag voor de huismussen.

Vandaag alle brekerzand weer aangevuld. Moet eens in de drie maanden zo’n beetje. De mussen gebruiken het om in te stofbaden, maar ook als maagsteentjes.
Dus weer 6 zakken brekerzand verspreid over het zandterras en het zandpad. Dikke pret hebben de mussen er weer mee.

Verder hebben er witte eenden nog al wat veren verloren, dus ook daar wordt vanalles mee uitgehaald.

En dagelijks (tegenwoordig) vanaf ongeveer 16:00 uur is het hier waterballet in alle drie de badkuipen (ex-metselkuipen).

Leuk voor (ir.) Ansa Fiaz morgen.
Die komt met de highspeed camera van de Universiteit Wageningen opnamen maken om hun project aan te prijzen voor de wedstrijdcommissie.
“Vliegkunstenaars” heet het project.
Bedoeld om vliegbewegingen en vluchten van flora en fauna te registreren en te bestuderen. In samenwerking met het Nederlandse volk. 🙂
‘k Had de mussenkolonie er voor aangemeld.
Vanwege de mededeling ” Hiervoor hoeven we niet naar het oerwoud van BraziliĂ«, want de razend snelle camera verandert zelfs de vliegbeweging van een huismus in een spectaculair schouwspel’, aldus Lentink. ”
Tsja .. Als je dan als mussengek weet dat er op een foto van 100 vluchtende mussen geen twee mussen dezelfde vlieghouding hebben, dan ben je op dat moment natuurlijk uit gedaagd.
Vandaar de aanmelding.

Overigens; het is de bedoeling dat er door het publiek gestemd wordt op het project dat uitgevoerd moet worden. Project “Vliegkunstenaars” is een van de projecten dat voor de publieksprijs in aanmerking komt.

Klik op onderstaande tekst en op een gegeven moment tref je de promofilm van Vliegkunstenaars:
Vliegkunstenaars from VPRO on Vimeo.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.