Huismussen; De Huismus op 21sep2010

08:30 uur – De laatste weken is het op dit erf telkens na het ontbijt (van de huismussen) opeens een aantal uren heel rustig. Alsof ze allemaal elders in het dorp zitten.

Nu is dit ook wel de tijd dat veel onkruiden rijp zaad hebben.
Gisteren, aan het einde van de dag, vonden de mussen zelfs tussen de betonplaten van het bedrijf hiernaast nog massaal allerlei lekkers.
In voorgaande jaren werd alle onkruid nog met RoundUp dood gespoten. Maar nu het terrein verlaten is blijft dat onkruid gewoon staan. Hebben de vogels er wat aan.
En niemand heeft er verder last van.

Na zo’n najaars-uitstapje zijn ze dan om een uur of 1 (13:00) weer langzaam maar zeker allemaal terug en geven hier de rest van de middag een feestje alsof hun leven ervan afhangt.

= = =

Gisteren Vogelopvang gebeld. Want voor de omgeving waaruit de zieke eend kwam is het van belang te weten wat de diagnose is.
Ze blijken er weer aan geroken te hebben, en nu is het dan wel Botulisme. Er is geen dierenarts bij geweest want “Dit kunnen we zelf wel, hoor.”
Er is dus geen diagnose. En er is al helemaal geen bloed afgenomen om Botulisme met 100% zekerheid vast te stellen.

Met het verhaal “de Vogelopvang heeft Botulisme geroken” kan ik helaas niet bij het waterschap aan komen. Met een dergelijke melding zullen zij niet kunnen verantwoorden dat er maatregelen genomen moeten worden om iets aan de waterkwaliteit te doen. Ook al is dat nog zo hard nodig voor de dieren die achter gebleven zijn en niet naar de vogelopvang gebracht.

En zo loop je vast op een goedwillende vogelopvang, die het grotere belang van hun werk voor dieren totaal niet zien. Ze zien blijkbaar niet in dat het probleem op gelost moet worden waar het ontstaat.
Sterker nog; volgens hen is er niets te doen aan Botulisme. Daar hebben we het ook al eens over gehad.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.