Huismussen; De Huismus op 01aug2010

09:00 uur – Verdorie wat een stilte opeens. De zon schijnt, de wereld is nat. Waarom hoor ik de mussen niet ? Sperwer in de buurt ? Vertrokken allemaal ?

Vannacht was het huis wakker, mens en dier, omdat de mussen onrustig op fladderden. Weer een kat op het achtererf ? Heb ‘m niet kunnen zien. Misschien hing het beest aan de schutting om er overheen te gaan, maakten de mussen hun onrust kenbaar, en waren wij mensen vroeg genoeg om de ellendige buurtkat weg te jagen.

Mensen die hun huisdieren niet op hun eigen erf kunnen houden. Kwestie van slechte opvoeding.
Vooral ‘s nachts een crime; er is hier in huis al heel wat gesneuveld doordat onze eigen katten binnenshuis, de zwerfkat buiten van het erf wilden hebben.
En de verstoorde nachtrust ? Schiphol krijgt er enorme boetes voor. Maar mensen die hun huisdier ‘s nachts de deur uit sturen, zodat anderen er wakker van worden .. ?

Katten zijn vaak hele lieve dieren, daarom hebben we er zelf twee. Maar je moest ze onderhand maar wel eens op je eigen erf gaan houden, hier in Nederland.
Nu er steeds meer mensen moeite gaan doen om vogels in hun tuin te krijgen.

Misschien moeten wij dan maar eens een kattenval neer gaan zetten. Als we het dier dan hebben, houden we het vast tot de eigenaar verschijnt. En die krijgt dan van ons de rekening van gebroken vazen en apparatuur.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.