Huismussen; De Huismus op 19jul2010

07:00 uur – Eergisteren filmpjes gemaakt van het naar de slaapplaats terugtrekken van de huismussen hier. Het was de slaapplaats in de klimop, waar ze eigenlijk niet meer wilden zijn. Het bleek uren lang geharrewar op te leveren door te weinig plek. Uiteindelijk kwam ook nog de ransuil voorbij. Je hoorde de groep tegen de wand van de bolleschuur aan ploffen om zich zo goed mogelijk te verstoppen. (Staat op film, komt op DVD.)

Dat veel te lange geharrewar was aanleiding om wat veilige zitSlaapPlaatsen bij te maken op die plek. Dus trellis hoog op palen gezet en met afstandhouders tegen de wand op. Weer bijna 500 kubieke decimeter slaapPlaats erbij. (120x80x50 cm.)

Gisterenavond heeft de camera op een andere plaats staan filmen, om te zien hoe het daar gaat. Ook om zieken op te sporen overigens. De camera was min of meer gericht op een donsballetje dat leek te slapen. De “procedure” is dan de camera laten lopen en zelf erbij weg gaan, zodat hun leven het normale beloop weer krijgt.
In dit geval bleek ik gerischt te hebben op de kinderslaapkamer. Vele jonge huismussen verzamelden zich daar om dicht tegen elkaar aan te gaan slapen.
Heel erg lief filmpje geworden 🙂
Selectie komt op YouTube en het geheel komt op DVD.

Auteursrechten Stichting Witte Mus.

De film is een beetje duister door de conversie die youTube er op los laat.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.