Huismussen; De Huismus op 13jun2010

07:00 uur – In de achtertuin laat zich, tussen alle huismussen, een ringmus horen. Een kwartiertje later laat hij of zij zich zien; het is een jong. Te herkennen aan de nog wat vale kleuren, maar wel duidelijk een aanzet voor een zwarte wangvlek en een roodbruine kruin.

Weet ik door een prachtige foto van Caspar Huurdeman op
http://www.digifotoforum.nl met 3 jonge ringmusjes als onderwerp.

10:00 uur – In de grote lege bollenschuur hiernaast ligt midden in de ruimte op de grond een prooikrans van veren. Boerenzwaluw. Veren deels nog in de schacht. Er bij liggen 4 halve eierschaaltjes. Op de minst scherpe kant veel donkerbruine spikkels. Uitgekomen boerenzwaluw-eieren.
Nest was te makkelijk te benaderen door plunderVogels.
Zwaluwen moeten nog aanpassen aan schuur zonder zingende en brullende arbeiders en rond scheurende heftruuks.
(Goedemorgen Nico ! 😉 )

Translation follows a.s.a.p.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.