Huismussen; De Huismus op 31mei2010

10:00 uur – Voortuin barstens vol met jong grut. Overal slieren groepjes huismussen achter elkaar aan van de ene boomtak naar de andere, van struik naar struik, en van graspluk naar graspluk. Papa of mamma huismus voorop, op weg naar een volgende hap eten.
Naar schatting zijn er nu zo’n 80 huismussen op en rond het erf aan het dwarrelen en doen. Nog niet veel tijd om te spelen. Wel al een beetje om onderling -met andere uitgevlogen nesten- een kort potje te knokken om de beste plek. Dat gaat dan om slechts één prik met de snavel naar de ander. Of een sprong er boven op.

= = =

10:00 hours – The front garden is teeming with young house sparrows.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.