Huismussen; De Huismus op 24februari2010

Mus man met nest materiaal op 24 februari 2010.
Mus man met nest materiaal op 24 februari 2010.
Leuk portretje 🙂

‘t Gaat nu de hele dag door: Af en aan vliegen de huismussen met nestmateriaal. En prompt belt vandaag het ministerie van LNV om uit te leggen hoe het zit met de bescherming van huismussen, de broedtijd (vanaf 1 maart maar eigenlijk vanaf dat er gebroed wordt, maar je mag ook eigenlijk niet onder de pannen kijken dus hoe moet je het dan weten ? Nou misschien door het slepen met nestmateriaal .. ? Dat moet nog allemaal uitgepuzzeld worden.) en het klussen aan je huis, of het snoeien van gemeente planten waar huismussen in bivakeren.

Veel is nog onduidelijk, omdat de nestbescherming pas sinds 2009 het jaar rond gebeurd. En bovendien gaat er vanaf 1 juli weer vanalles veranderen omdat er dan een omgevingswet gaat gelden of veranderen. Dat ga ik nog na zoeken.

Wat ik weet te achterhalen komt op het huismussenforum te staan.

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.