Huismussen; De Huismus op 25augustus2009

Beetje bewolkt, zo ‘s morgens vroeg om 06:00 uur. Wat spatjes malse regen ook.

07:00 uur – Waar anderen opmerken dat de mussen zich blijkbaar van hun erf hebben terug getrokken, is het hier nog altijd groot feest.
Overal en nergens zitten de huismussen, allemaal op zoek naar onderkoelde insecten, die met name in de coniferen voor de nacht zijn geland. Makkelijke prooi voor de mussen die (nog of weer) eiwitten nodig hebben.

Of de vierde broedsels door gaan weet ik niet. Er is in dat opzicht niet heel veel activiteit. Geen versieren, geen paren, geen “bruidsvlucht”, geen “adverteren” door de mannetjes.
Maar dat kan allemaal ook zijn omdat ze hun plek al lang gevonden hebben natuurlijk.
Want aan de andere kant dwarrelde er net wel een veertje langs mijn schouder; gedropt door een overvliegende mus.

11:00 uur – Huismussen zijn jonge bloemknoppen van de nog altijd bloeiende Indigofera aan het eten. Pal tegen het slaapKamerRaam.
Een van de jonge vogels zit zelfs helemaal tegen de ruit aan, strekt zich zo hoog mogelijk uit en kijkt dan met een groot maar erg scheef oog naar binnen, want wat gebeurd daar dan weer ? (Foto’s natuurlijk, want dit was te mooi om te laten lopen, en een camera kan ik al tillen.)

Jonge mus tegen het slaapKamerRaam geplakt.
Jonge mus tegen het slaapKamerRaam geplakt.

Jonge mus strekt zich uit om te zien wat er achter dat raam eigenlijk gebeurd.
Jonge mus strekt zich uit om te zien wat er achter dat raam eigenlijk gebeurd.

13:30 uur – Hoosbui 🙂 Maar dan zonder wind, dus alle regen valt recht omlaag, geen striemen. Net een douche. Zoals op .. jawel .. Curacao 🙂

  del.icio.us this!

No Response so far »

Comment RSS · TrackBack URI

Say your words

You must be logged in to post a comment.